Grand Theft Auto IV

  • Tesztplatform:  XBOX 360
  • Írta:  Darths
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A Rockstar név hallatán a játékostársadalom nagy része összezizzen, és rögtön a GTA-brandre asszociál, pedig mára már kilenc saját stúdióval rendelkezik a cég, amelyek szorgosan és szívvel végzik a kiosztott feladatokat. Közülük is a legkiemelkedőbben a Rockstar North legényei, elsősorban nekik köszönhetjük a GTA-sorozatot, a Manhunt két epizódját, de az eredeti Lemmings játékot is ők alkották meg réges-régen, akkor még DMA Design művésznév alatt. Rockstarék sosem arról voltak híresek, hogy futószalagon gyártanák a játékokat, helyette 4-5 évente egy minőségi alkotást produkálnak – erre itt az újabb élő példa, ugyanis a GTA IV-gyel akkorát robbantottak, hogy talán még az unokáinknak is erről mesélünk majd…
Na nem mintha a korábbi részek nem lettek volna átütő sikerek, de ezúttal a fejlesztők tényleg alapjaiban rengették meg az egész játékipart. A GTA IV amolyan jolly joker, amit ha darabokra szednénk, vagy 6-7, külön is eladható programot lehetne kihozni belőle. TPS, versenyszimulátor, roncsderbi, különböző sportszimulátorok, kalandjáték, és még sorolhatnám. Mindez magas színvonalon, a részletekbe menően kidolgozva. Már az első napon mindenféle eladási rekordot megdöntöttek mindkét platformon, a külföldi neves játékoldalak 10/10-es értékelésekkel illették a címet, és szó sincsen parasztvakításról: dübörög a GTA IV mögött is a marketinggépezet, de ha mindez egy ilyen igényes játékot prezentál nekünk, hát jöjjön, aminek jönnie kell!

Niko büntetBefejeztem a nyáladzást - lássuk mi az, illetve ki az, aki előtt térdre borult az egész játékostársadalom, és amiért az egész szerkesztőségünk tűszoknyában hullahoppozott örömében, aztán mindenki  rohant, hogy a szívünk fölé tetovált „I love Marika” és hasonló feliratokat GTA IV logóra cseréljük! Niko Bellicet, egy 30 éves szerb bevándorlót alakítunk, aki unokatestvére, Roman Bellic invitálása érkezett Liberty Citybe, szemei előtt az „amerikai álom” illúziójának reményteli képével. Niko múltja nem éppen bizalomgerjesztő, megjárta a bosnyák háborút, ahol rengeteg véres dolgot művelt és látott, kíméletlen ellenségeket szerzett, úgyhogy megpróbál elölről kezdeni mindent. Így indul karrierünk, de a tervezett álom megvalósítása komoly nehézségekbe ütközik, ugyanis Liberty City velejéig romlott világában esély sincsen érvényesülni erőszak, drog és gyilkolás nélkül. Eleinte piti drogdílerek vesznek a szárnyai alá, különböző behajtó, verőlegény és bérgyilkos feladatokkal, amik jól fizetnek, és kell a pénz, úgyhogy csinálni kell. Nem túl idilli, Niko sem erre számított, de hamar rá kell ébrednie, hogy a dolgok itt sem működnek másképpen; nagyüzemben megy a bűnözés, hát asszimilálódik. Aztán mikor végre sikerült megtisztítani magunk előtt az utat, és felkeveredni az igazi nagyágyukhoz, onnantól csőstül jön a baj, melyek elsősorban a múltbéli ügyleteink következményei.

Többet nem árulok el a főszál történéseiből, hiszen ennyi pont elegendő, hogy körvonalazódjon, mire számíthattok: lesz itt árulás, leszámolás, vérengzés, kisebb háború, meg ami kell, és ezek általában körénk összpontosulnak, egy remekül tálalt, hiteles sztori keretében. Rengeteg átvezető animációt kapunk, melyeket egytől egyik öröm végignézni, köszönhetően annak, hogy minden szereplő hihetetlenül egyedi stílussal, karakterrel rendelkezik, az arcmimikák pazarok, a szinkron telitalálat, maguk a dialógusok pedig jól megrendezett, filmszerű köntösbe bugyolálják a történet folyását. A hangulatnak tökéletes táptalajként szolgál a sztori, igényes kivitelezésben, kétféle befejezéssel. Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a forgatókönyv nagyon kemény, folyamatosan káromkodnak, drogoznak és gyilkolnak benne, ahogyan a korábbi részekben, csak ezúttal még kevesebb cenzúrával.

Bár azért az utóbbi kijelentésemmel tudnék vitatkozni, hiszen például a repülőgépek nem lesznek a játékban, ami szerintem az ikertornyokat ért terroristatámadásnak is köszönhető, mivel New Yorkról mintázták a helyszínt (talán nem akarták még jobban kihúzni a gyufát Jack Thompsonnál), és csak másodsorban volt szempont, hogy Liberty City hitelesebb nélkülük. Végül is mindegy, mert helikoptert viszont kapunk, azzal pedig éjszaka átrepülni a kivilágított város felett, feledhetetlen látvány. Egyébként a rendelkezésre álló „világ” óriási, ugyanis 3 hatalmas, egy közepes és három kisebb szigetből áll, melyeken bármiféle töltés nélkül közlekedhetünk. Talán a San Andreas tágasabb volt a vidéki területeivel, de ettől függetlenül így sem lehet okunk a panaszra, megkaptuk New York részletgazdag miniatűrjét, a Times Square-rel, hatalmas hídjaival, dokkjaival – fenomenális!

Egy életre keltett világAz egy dolog, hogy milyen hatalmas a rendelkezésünkre álló játéktér, de az, ahogy életet leheltek az egészbe, már-már félelmetes. Változnak a napszakok, az időjárás, ennek megfelelően a forgalom is. Míg nappal alig lehet repeszteni a város szívében a hatalmas dugótól, addig éjszaka lecsendesedik minden, kihalnak az utcák, kezdődhet a féktelen száguldozás. A mi beavatkozásunk nélkül is folyamatosan történnek galibák; a rendőrök kergetik a tolvajt, karamboloznak a dugóban, majd hülyére gyepálják egymást a forgalom közepén, a másik utcában meg autósüldözés zajlik – és mi még semmit nem csináltunk. Itt jön a képbe a játék egyik fő mozgató rugója, a dinamikus animációkért és egyben a fizikáért is felelős motor, az Euphoria Engine. A ragdollnak leáldozott, itt az új király, és ahogy elnéztem egy darabig, az is marad. Valami eszméletlen, mennyire hitelesen mozgatja a város körforgását, amellett, hogy már az külön orgazmus, ahogy a járókelők reagálnak az autóra, attól függően, milyen lendülettel, szögből érkezünk. Órákat szórakoztam vele, hogy szépen lassan behajtok egy nagyobb tömegbe és figyelem, hogyan viselkednek az emberek. Ha lassan nekigurulunk, végigtapperolják a motorháztetőt és megpróbálnak félresasszézni a négykerekű elől, viszont ha nyomunk egy kövér gázt, teljesen élethűen kenődnek fel a szélvédőre és vérzik össze a kocsit. Ám ami még jobb, mi is kivágódhatunk a szélvédőn át, ha nagy sebességgel ütközünk, ilyenkor akár több száz métert is repülhetünk a szelek szárnyán, heves üvöltözések közepette, mígnem a hempergős földet érést követően lazán feltápászkodunk, 30-40 % HP-veszteséget elkönyvelve. Persze a realitásnak itt búcsút inthetünk, de bitang jól néz ki, és annyira nincs is sűrűn.

Szól a rádió

A GTA egyik védjegyének számító beépített rádiócsatornák ugyancsak visszatérnek, immáron 19 teljesen különböző stílusú adóval, melyek között több ismert sláger is felcsendül. Ilyen a Tuff Gong reggae-adón hallható rengeteg Bob Marley, de olyan híres előadók számai is megtalálhatóak a repertoárban, mint a Queen, R.E.M., Shaggy, R. Kelly, de amelyik együttes neve nem cseng ismerősen, azok is tehetséges bandák és nagyon fülbemászó dallamokat szólaltatnak meg. Ilyen például Glukoza-tól a Schweine nevű szám, amit azóta nem bírok kiverni a fejemből! Itt meghallgathatjátok!

Tehát Liberty City hitelesebb, mint valaha, és mindez a mesterséges intelligenciára is ugyanúgy vonatkozik. A sofőrök kikerülnek, vagy éppen telibe csapnak, ha kilépsz eléjük, de ilyenkor azonnal kiszállnak érdeklődni testi épségünk felől, és tálcán kínálják fel a megtorlás lehetőségét, ahogyan a szimpla karamboloknál is hasonlóképpen reagálnak. Harc közben a gép is remekül használja az új fedezékrendszert, ahogyan mi is megtehetjük, hasonló könnyedséggel, mint a Rainbow Six: Vegasban, de itt azért akadnak még fennakadások. A zsernyákok is komoly kiképzésben részesültek az előző részhez képest: egy csillag esetén is folyamatosan kommunikálnak a környező kollégákkal, és erősítést kérnek, ha esetleg menekülőre fognánk. Ha pedig halmozzuk az élvezeteket, és termeljük a csillagokat, úgy bekeményítenek, hogy pillanatok alatt szilánkosra rúgják a sejhajunkat, és ha egyszer elkaptak, szabályosan lemészárolnak bennünket, úgy, hogy a hullagyalázás enyhe kifejezés rá. Egyébként maga a rendőri aktivitás is jelentős az utcákon, sok a gyalogos járőr, négy keréken is sűrűn találkozhatunk velük, de még civil zsarukba is belebotolhatunk egy-egy menekülés közben. Fájó pont, hogy a motoros rendőrök eltűntek, ahogyan a bicikli és a jetpack is - de ez könnyedén megbocsájtható. Annak viszont kevésbé örülök, hogy a biztos urak szeme láttára száguldozhatok a szembeforgalomban, üthetem ki az összes lámpát a környékről, törhetem szanaszéjjel a környező kocsikat, ellenben ha piásan vezetek, azt azonnal kiszúrják és üldözőbe vesznek. Igen, alkoholizálhatunk is, ekkor teljesen szétesik a mozgáskoordinációnk és az Euphoria megvillantja a tudását: összevissza dülöngélünk, elbotlunk a tereptárgyakban, nekimegyünk a járókelőknek, ami szintén borzasztóan jól néz ki, közben a képernyő össze-vissza imbolyog, a kép elmosódik – érdekes látvány, hát még így autóba ülni... Persze nem muszáj mindig vezetni, ott van tömegközlekedésnek a menetrendszerű metró, illetve foghatunk taxit is, és utasként beszállva, megadhatjuk, hogy hova szeretnénk eljutni. Az utat végignézhetjük, megkérhetjük a sofőrt, hogy húzzon bele, de átugorhatjuk az egészet, és rögtön a célnál szállhatunk ki.

Haverok, buli, pia

Extra tartalom

A Rockstar korábban bejelentette, hogy a játék megjelenését követően több nagyobb csomagot kívánnak kiadni csak az Xbox360 Live rendszerén keresztül, több epizódban. Ezek több, mint 10 órányi újabb megmérettetést jelentenek majd, új helyszínekkel, járművekkel - és még ki tudja, milyen jóságokat rejtenek majd a csomagokba. Az szinte biztos, hogy nem lesz ingyenes a dolog, és állítólag augusztus környékére datálják a srácok az első részt.

Arra is rengeteg lehetőségünk van, hogy Nikóval jól érezzük magunkat: elmehetünk inni ugyebár, vannak vetkőzős és stand up comedy bárok, kabarék, játéktermek bowlinggal, biliárddal, dartsszal és egy Tetris-szerű játékgéppel, nekünk csak választani kell közülük, melyikhez volna leginkább kedvünk. Mivel a baráti kapcsolatainkat nem árt ápolni, néha ellátogathatunk például a jó öreg kuzinnal vodkázni a régi szép idők emlékére, de ha randira indulnánk egy hölgyeménnyel, akkor viszont érdemesebb egy kabaréra ellátogatni, vagy mondjuk bowlingozni, hiszen ezek a minijátékok is rendkívül részletesen ki vannak dolgozva, és az sem árt, ha a kiszemelt partnerünk is jól érzi magát, hogy aztán felkéredzkedhessünk a lakására és jól meg…köszönhessük neki a társaságát.

Természetesen a különféle üzletek, gyorséttermek, fegyvernepperek és egyéb hasonló „üzemek” is megtalálhatóak, amiket így vagy úgy, de használnunk kell - hol a szükség, hol pedig a küldetés követeli meg. Ha eszünk, akkor teljesen visszatöltődik az életünk, így a sima utcai hot dog árus is legalább olyan hasznos, mint az öltönybolt, hogy a megfelelő öltözékbe érkezzünk meg a helyszínre, ahol lakkcipő és Armani zakó nélkül be sem engednek. Majdnem kifelejtettem az internetkávézókat, ahol online randevúkat szervezhetünk le, az e-mailjeinket kezelhetjük, de akár új csengőhangokat meg témákat tölthetünk le a mobilunkhoz (még külön mp3-as, polifonikus, meg a sima pittyegős típusok is szerepelnek); mondjuk ehelyett szívesebben vettem volna mentős, tűzoltós vagy pizzafutáros küldetéseket a rendőr missziók mellé. Hiányzott a többi ilyen közszolgálati munka, de kárpótlásul a fakabátok szerepkörét rendesen kidolgozták, a küldetések jópofák, hívhatunk erősítést, böngészhetjük a bűnözők adatbázisát, illetve az aktuális bejelentéseket a rendőrautók számítógépén keresztül.

Az előbb szóba került mobiltelefon egyébként Niko állandó alapkelléke, ennek segítségével tarthatjuk a kapcsolatot a telefonkönyvünk egyre hosszabbra duzzadó listájában szereplőkkel. Bárkit felhívhatunk, küldetéseket vehetünk fel, találkákat szervezhetünk, nem mellesleg minket is állandóan ezen keresztül zargatnak a többiek, ha már nagyon hiányolnának. Még fényképezni is tudnak a jobb mobilok – egyre jobb készülékekhez jutunk a sztoriban -, de a többszemélyes módba is ezen keresztül csatlakozhatunk, ahogy a küldetések újrakezdését is nagyon praktikusan, egy SMS formájában igényelhetjük.

Multi Theft AutoCsak az egyszemélyes módban annyi potenciál rejlik, hogy az szinte kiapaszthatatlan, de mindez multiban tényleg felteszi a koronát a Rockstar fejére. Csípjetek meg, álmodom? A fent leírtak tudatában mindezt egy profin optimalizált, beépített multiban is átélhetem, 15-féle játékmódban élő emberek ellen vagy mellett? Aú, ez fájt! Igen, ez a valóság, ez 2008-ban megtörtént. Két éjszakát átjátszottam a multival, és garantálom, hogy jövőre is ott leszek a szervereken. Van itt minden; az egyszerű deathmatchtől kezdve, a csapatos, területbirtoklós mókán és a különféle versenyeken keresztül a kooperatív módig bezárólag minden. Ötletes alternatívákat találtak ki nekünk, itt van például a Car Jack City, amiben az a lényeg, hogy kijelölt autókat egymás elől elcsípve, minél jobb állapotban juttassuk el a megrendelőig, így kapunk több pénzt érte. Egy másik összetettebb mód, melynél a banditák csapatában lévő „főnököt” kell elkísérni a megadott ponthoz, míg a zsaruk csapatának ezt a célszemélyt kell likvidálniuk. Van sima checkpointos versenyzés is, itt azonos járműtípusokkal indulhatunk: sportkocsik, motorok, kis személykocsik stb., de helikopter- és hajófutamban is részt vehetünk. Három különböző kooperatív játéktípus van, egyszerre négyen játszva, ami eleinte nagyon élvezetes, de sokadjára már könnyen kiismerhető és unalmas mindig ugyanazt csinálni – cserébe viszont kárpótol a „Free Mod”, ahol nincs semmi cél, és egyszerre 16 játékos randalírozhat Liberty City szigetein.

LAN és osztott képernyős lehetőség nincs, viszont van egy szintlépős rendszer, ugyanis ha „ranked” meccseket játszol, pénzjutalmat kapsz az elért helyezésekért és/vagy fragekért. Az újabb szintek pénzbe kerülnek, amiket ha sikerül elérned, mindenféle öltözékeket kapsz jutalomba és felaggathatod a többjátékos karakteredre. Annyira nem nagy szám, de azért nem vetjük meg a lehetőséget, meg legalább választékosan kinéző ellenfelekkel találkozunk. Achievement vadászok is felköthetik a gatyájukat, 50 darab megszerezhető bónuszt kapunk, melyekről a tippek-trükkök leírásunkban részletesebben is olvashattok!
 
Meghaltam és a paradicsomban volnék…?!A grafikáról szándékosan nem beszéltem, mert nincs különösebb kommentárom hozzá, a látvány magáért beszél. Nincsenek ultraéles, Crysist megközelítő textúrák, de hála a házi készítésű RAGE motornak (nem összekeverni az id technológiájával!), az összkép is gyönyörűen fest közelről és távolról egyaránt, az árnyjáték már-már tökéletes (éjszaka kitört lámpákkal száguldozni nem túl kifizetődő), a napszakok változása, a megvilágítások, mind frenetikusak, de az igazi katarzisélmény a korábban már említett éjszakai városnéző helikopterút után érintett meg, és zsongott bele minden porcikám. Jó, némelyik autó talán nem olyan kidolgozott, helyette a többemeletes lakóházakba, üzletekbe, egyáltalán az épületekbe is bemehetünk, mindenféle töltés nélkül. A robbanáseffekt egy élmény, az esőtől áztatott aszfalt és maga a vihar látványa úgyszintén káprázatos. Legjobb kombináció: zivatarban száguldj bele egy kamionnal az első benzinkútba – előtte persze ugorj ki -, és nézd végig, ahogy az egész kóceráj a levegőbe repül, a lángoló testek és autóroncsok beterítik a monitort! Még mielőtt megkérdőjeleznétek elmeállapotomat, nem, nincs pusztítási vágyam, csak kíváncsi vagyok, hol vannak a játék határai, de egyelőre még nem találtam meg, bármennyire is próbálkoztam.

Egy igazán zavaró dolgot tudok felhozni, hogy teljesen kihagyták a visszajátszás funkciót, így nincs lehetőségünk semmit visszanézni, ami engem eléggé szíven ütött, mert szeretek gyönyörködni a látványosabb momentumokon - ám ezúttal le kell mondanom ezen perverziómról. Sokáig azt hittem, hogy nem lehet tömegben szabadon célozni, mert mindig rátartott a fegyverrel a legközelebbi járókelőre, de Sasa felnyitotta a szememet, és elárulta, hogyha csak félig nyomjuk be a ravaszt, akkor nincsen ilyen probléma. Máskülönben a harcrendszer fényévekkel jobb lett az elődökhöz képest, tényleg komoly és taktikusabb tűzpárbajokra kell számítani. Majd PC-n egerezhetünk, addig meg így is kiválóan játszható és élvezhető a program, és szemrebbenés nélkül kijelenthetjük, hogy az utóbbi idők legjobb játéka, sőt, én már a 2008-as „best of” címet is borítékolom… Köszönjük, Rockstar!

A tesztgépet a Saturn biztosította!


Forrás: pcguru.hu
  GalériaGrand Theft Auto IV  
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2015-09-30 08:29:25 [#58]

értékelés: 99/100

GTAImado

2013-05-09 16:03:18 [#57]

értékelés: 99/100

gTaIVgamerR

2013-03-21 14:29:51 [#56]

:)

értékelés: 100/100

DonRicsi55

2012-08-28 14:49:57 [#55]

A játék grafikája kitűnő de a játék maga hiányos egy kicsit. Hiányoltam azt, hogy vezethessek repülőt, tuningolhassam a kocsimat de amúgy nagyon jól megcsinálták és remélem a GTA V-ben ezek hozzá lesznek adva a játékhoz :D

értékelés: 98/100

mateabda

2012-08-18 15:55:02 [#54]

Tényleg nagyon jó a játék, bár a hülye games for windows live miatt nem tudok menteni.
De e grafikai értékelés 10000/100!

értékelés: 95/100

Luszie

2012-06-21 11:39:28 [#53]

Nagyon jó lett. Übereli az eddigi összes részt. Az tény, hogy SA sokoldalúbb, de nekem ott nem tetszik a story, itt pedig az sokkal jobb.

Szóval, nekem eddig ez a favoritom.Valahogy nem tudom megunni, pedig már jópárszor végigvittem.

-1-t azért kap, mert nagyon hiányolom belőle a tuningműhelyeket:D van benne autómosó, meg festő.. de akkor tuningoló miért nincs? nem értem.
Meg még jó párat le lehetne vonni, ha SA-hoz viszonyítunk, de szerintem olyan jó lett, hogy nem kell ide fodrászat, meg qvad:D ..etc.

értékelés: 99/100

polo78

2012-03-01 10:46:24 [#52]

király bár szerintem a san andreas jobb lett

értékelés: 95/100

mohamed99

2011-10-23 00:13:53 [#51]

ez a játék az életem király hol kel le tölteni

értékelés: 99/100

dave3hundave3

2011-09-01 20:10:07 [#50]

király csak nem tom honnan lehet letölteni

értékelés: 80/100

BmxBiker

2010-12-21 13:08:06 [#49]

szerintem is király játék... az tetszik benne a legjobban h a legegyszerűbb dolgok vannak a legjobban kidolgozva(üveg eldobás,ablak betörés stb.)

értékelés: 99/100

szbence1998

2010-09-11 10:40:05 [#48]

értékelés: 100/100

nagynorbi

2010-08-24 01:21:11 [#47]

a grafika valami elképesztő még xbox 360-on is. szerintem maga a játék egy csoda a többihez képest :D és az hogy new york ba jáccodik....még 10 évig ez lessz a favorit

értékelés: 100/100

adrianka

2010-05-24 09:42:19 [#46]

a legjobb a világon szerintem: gyönyörű grafika döbbenetes fizika, izgalmas történet jó karakter és a DLC- k.
egyetlen hibája hogy óriási gépigénye van, de ez megoldható

értékelés: 98/100

CarKiller47

2010-05-15 12:35:43 [#45]

Bár sokan szidják, nagyon hangulatos játék, sok rejtett érdekességgel, és bár vannak vele gondok, nekem nagyon tetszik!

értékelés: 100/100

ReDLinE19

2010-02-26 04:25:24 [#44]

értékelés: 99/100

genkszter

2010-02-11 15:12:24 [#43]

értékelés: 100/100

gtasa8936

2010-02-01 07:26:07 [#42]

értékelés: 100/100

xsad60

2010-01-30 10:42:51 [#41]

Egy darabig cikkeket olvasgattam róla, majd megrendeltem neten. Nem csalódtam benne! A telepítés igaz hogy macerás, és a gépigény is nagy, de ezeket ellehet viselni, a játék viszont nagyon jó! Nagyot alkotott a Rockstar Games!

értékelés: 100/100

balázs1994

2009-12-31 20:41:46 [#40]

értékelés: 99/100

gta4fan

2009-12-17 18:06:17 [#39]

túl nagy a gépigény..macerás a telepítés:)de megvagyok vele elégedve:)

értékelés: 90/100

riccs15

2009-11-24 17:16:56 [#38]

A GTA 4 a kedvenc játékom és már 2 szer végigjátszottam és ez a legjobb GTA!!!!!!!!!!!!!!

értékelés: 100/100

Johny97

2009-11-01 22:34:50 [#37]

A legjobb GTA játé 100/100 hát mennyi lehetne?

értékelés: 100/100

Adam.gta

2009-10-31 00:17:38 [#36]

Én nekem nincs meg a gta IV,de láttam egy videót róla,és abból azt néztem ki,hogy jó. :D

értékelés: 100/100

smatyi

2009-08-25 17:13:21 [#35]

Ez az eddigi legjobb GTA.

értékelés: 100/100

sonyhawker

2009-08-11 22:21:15 [#34]

számomra ez a játék tökéletes!!

értékelés: 100/100

patchaou

2009-07-22 07:24:46 [#33]

PGO-n csak nyolcvanat adtam neki, de azt a mínusz húszat inkább a vasam érdemli. Az egyetlen játék aminek a képfrissítési sebességével nem vagyok megelégedve. Mostantól ezt fogják majd úgy emlegetni mint a Crysist (ami még vista alatt és jól futott...) De százat akkor sem kapna ha 60-al futna maxon... az a fránya visszapillantó, az egyetlen ami idegesít :)

értékelés: 99/100

DANI845

2009-07-10 15:34:04 [#32]

értékelés: 100/100

devi77

2009-07-08 11:28:52 [#31]

értékelés: 99/100

Mihok_Maffya

2009-06-28 10:35:57 [#30]

De valaki végig játszota a küldetéseket?

értékelés: 99/100

ipod00

2009-06-20 12:58:49 [#29]

A játék hibátlan. 100/100

értékelés: 100/100

Kalman11

2009-06-19 21:30:18 [#28]

Szerintem a legjobb gta, igaz, hogy még nem játszottam vele
100/100
a visszajátszás pedig nem akkora baj, mert szerintem nem sokat ér

értékelés: 100/100

GamesbondGTAFan

2009-06-17 14:38:42 [#27]

Legjobb a földön :D nem hibátlan sajnos mert xboxon a célzás kicsit nehézkes pl.: ha kocsira akarok lőni akkor egy emberre irányúl az auto aim és így nem tudok rendesen lőni, és van pár grafikai bug meg stb de a játék nem hibás, így lett tervezve de ettől független a legjobb játék!

értékelés: 100/100

Atheist

2009-06-02 20:13:18 [#26]

A legjobb

értékelés: 100/100

Richy11

2009-05-11 18:01:09 [#25]

Sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni a játékot... az nem csak azért 99%-os a teszt. mert nincs tökéletes játék, hanem azért is, mert nincs három ilyen számláló, szal a 100 ki se férne :P

értékelés: 99/100

vass97

2009-05-07 21:52:13 [#24]

naon jó game de a gépigénye is nayg :(

értékelés: 99/100

pcfun

2009-05-03 19:58:13 [#23]

értékelés: 100/100

kovy29

2009-04-21 18:39:00 [#22]

egy-két dolgot hiányolok belőle, amiket megjelenés előtt itt-ott olvastam, ezen felül hibátlan :) 100/100

értékelés: 100/100

BourneyO7

2009-04-18 19:21:41 [#21]

100/100 egyértelmű nincs min vitatkozni. Az eddigi legjobb GTA :)

értékelés: 100/100

montoyaaa

2009-04-16 15:50:35 [#20]

tökéletes

értékelés: 100/100

adorjanking

2009-04-14 16:50:12 [#19]

Azért adok 99°%-t mert 1 valamit naon hiányolok!Olyan program hogy megmondja melyik lenne a legoptimálisabb beállítás hogy menjen a gém!Mondjuk nekem simán fut de másnak lehet hogy nem és csak közepesen vagy ilyesmi!

értékelés: 99/100

Adam1910117

2009-04-13 08:36:59 [#18]

100/100!!Hogy miért?Azért,mert a városnak minden kis zuga,rettenesen ki van dolgozva,eddig a korábbi részekben úgy éreztem,mintha egy olyan városban járkálnék,ami tele van guruló papírkocsival,sétáló papírbábúkkal,és néhány papírépülettel,de a GTA IV-ben már nem így van!Ez a Liberty City él,és lélegzik,gyönyörű az is,hogy,nappal tiszta dugó,éjjel meg szinte üres a város.Niko fizikája(gondolok itt esésre,stb.)tökéletes,sokkal jobb,mint pl. CJ-é vagy Tommyé.Történethez annyit,hogy nagyon el van találva.Területhez annyit,hogy a San Andreas igaz a vidéki részeivel,veri nagyságban csak Liberty Cityt,de Liberty City is hatalmas.Aztán ott van ugye,pl. az internet,TV,mobil,stb...Apropó mobil...itt a kulcs...Multi,cheat stb.. itt érhető el!A küldetések élvezetesek,szóval tökéletes játék!Gratulálok a Rockstarnak!

értékelés: 100/100

GTA-fan

2009-04-12 21:45:40 [#17]

Nagyon király! grafika: minden kis szegéj ki van dolgozva nagyon super
város:élethű nagyon jó a hangulata
küldetések:KING és élvezetesek na meg a fedezékek!!!!
történet:jól kilett találva meg minden.
:D

értékelés: 100/100

vamatty

2009-04-12 09:40:42 [#16]

szerintem nagyon jó lett,a történet a grafika meg minden.elképesztő!

értékelés: 100/100

Kicsúr

2009-04-11 09:45:32 [#15]

értékelés: 99/100

Top Gun

2009-04-09 16:29:27 [#14]

értékelés: 100/100

V43 3189

2009-04-08 18:29:10 [#13]

értékelés: 99/100

Zsolt3

2009-04-07 20:28:29 [#12]

best game ever! :D

értékelés: 100/100

Norb0

2009-04-07 18:41:11 [#11]

értékelés: 98/100

GTAPUPAK

2009-04-06 21:04:27 [#10]

értékelés: 99/100

cj101

2009-04-05 22:35:04 [#9]

Énis hihetetlenül vártam már a játékot. Ez a játék az eddigi legjobb a kategóriájában, amit eddig láttam (szerintem). Ha ez ilyen jó, akkor milyenek lesznek a jövőbeli GTA-k ? Pfff. Elsem tudom képzelni.

értékelés: 100/100

mike_toreno

2009-04-04 23:51:19 [#8]

annyira vártam a játékot, és nem csalódtam. vannak kisebb hiányosságok, de nekem bejön így is :)

értékelés: 98/100

uwegtigris

2009-04-04 20:15:12 [#7]

A játék egyszerűen fantasztikus.Legjobban a TV-t bírom benne.Egy átmulatott nap után esto nagyon jo leulni a TV elé egy kicsit. A műsorok is királyak benne.

értékelés: 100/100

robertocarlos

2009-04-03 12:31:53 [#6]

Nekem egyedül a multi húzott le 1%-ot,mert néha laggol és befagy.(xboxon)
De ahogy Black Maggot mondta tökéletes.

értékelés: 99/100

gta77

2009-04-02 21:05:08 [#5]

a grafika az tökéletes:)
nekem az év játéka lett.
ja meg a robbanás a legszebb, nincs sok olyan játék ahol így ki van dolgozva a robbanás:)
adtam egy 95%-ot.

értékelés: 95/100

Muki94

2009-04-02 17:28:20 [#4]

hát nekem tetszett a játék de nagyon nagy a gépígény persze nem lehet csodálni ekkora fizika és graffika melett de hát ez van !
sajna nem vidtem végig de remélem egyszer lessz alkalmam rá!

értékelés: 90/100

Black Maggot

2009-04-02 16:59:36 [#3]

Teljesen igaz, hogy csak azért nem kaphat 100%-ot mert nincs tökéletes játék. A grafika szerintem a legszebb mindegyik játék közül, pláne a robbanás effektek, fizika áh, ez a játék egyszerűen tökéletes

értékelés: 100/100

YEAH50

2009-04-01 15:44:34 [#2]

értékelés: 99/100

Naminusama

2009-03-31 06:57:18 [#1]

A játék nekem nagyon tetszett, remek a sztori, a grafika.... Viszont nekem legjobban a fizika tetszett, illetve a kocsik modellezése! Valami fenomenális! Az új harci rendszer is megállja a helyét. Hátránya nem sok van, talán a gépigény, de én azt gondolom, hogy egy ilyen játéknál ez nem csoda.... 98%

értékelés: 98/100

Adatlap

Grand Theft Auto IV

megjelenés:

2008. december 03.

fejlesztő:

Rockstar North

kiadó:

Take-Two

Web Fórum Teszt Végigj.
Magyarítás Galéria Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

+ Elképesztő atmoszféra
+ Az Euphoria és a RAGE motor minden képessége
+ Beépített multiplayer
- nem lehet visszajátszásokat készíteni
99
100
99
100
100

Közösségi média

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek