CLEO

Szerző: Mag!cMate , Hasbal
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Ebben a cikkben a legfontosabb tudnivalókat szeretném a CLEO keretprogramról közölni.

Mi is a CLEO?
Ezen program lehetővé teszi, hogy különféle szkripteket futtassunk GTA-nkban (Először a San Andreas-hoz készült, azonban már elérhető a 3-hoz és a Vice City-hez is). Mivel ezek a main.scm fájltól (a játékmenetet, főküldetéseket működtető fájl) függetlenül futnak, használatukhoz nem kell új játékot kezdeni.

Telepítés:
A CLEO-t innen tölthetjük le. Installálás előtt célszerű a VorbisFile.dll nevű fájlról biztonsági másolatot készíteni. A letöltött szkripteket (.cs/.cm kiterjesztéssel rendelkeznek: Custom Script/Custom Mission) egyszerűen a telepítő által létrehozott CLEO mappába kell helyezni. (Ha .fxt kiterjesztésű fájl is van a modban, azt egy CLEO_TEXT nevű mappába kell tenni. Ha ilyen még nincs, készítsünk egyet a CLEO mappán belül.)

Futtatás:
A játék indítása és betöltése után a szkriptek már működőképesek, általában különböző billentyűkombinációkkal aktiválhatók. (A Szünet Menüben, a bal alsó sarokban fel van tüntetve a CLEO keretprogram verziója, és a betöltött szkriptek száma.)

Egyéb:
A fentebb linkelt oldalon további honlapok vannak felsorolva, amik elég nagy szkriptgyűjteménnyel rendelkeznek.
CLEO modokat egy SannyBuilder nevű programmal lehet készíteni.


u.i: Most már tőlünk is leszedhetitek

Kiegészítés: Hasbal

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára