Autók telepitése, tulajdonságok beállitása.

Szerző: spongyasimi , Hasbal
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Az IMG tools-os részét nem ecsetelem.Ajánlom figyelmetekbe Warrior88 Autók telepítése című cikkét.
Egy példát hozok fel hiszen ezt átgonolva bármely autót kicserélheted bármelyikre és egy 2107es Ladát is beállithatsz vérmes drifterré vagy ahogy akarod.
Példámban a nebulát cseréltem ki 2107 optical tuningra.
Letöltöd a 2107est.Nem reklámozok más oldalakat később ajánlani fogom.
Kitömöríted a letöltött 2107est majd átnevezed nebula.dff és nebula.txdre.
MG toolal kicseréled a dff,txd fájlokat.

Meghajtó ahová a játékot telepítetted: GTA San Andreas/data/handling.cfg-t társítod a jegyzettömbbel.
Mivel ezen letöltéshez nem tartozott readme a nebula és a sentinel handling.cfg-jét kombináltam.Vagyis a sentinelt írta volna felül, de a sentinel rugózása nem volt VAZ feelinges.

A legfelső autó neve fölött írva vagyon mely számsor az autó mely tulajdonságát jelöli.

Tehát végeredményben a nebula neve és a supension,mflags ac,hflags af, lights ag ah ai aj-re vonatkozó része maradt.A többi a sentinelé.Utolsó 3 hosszú és 3 rövid számsor segítségével variálhatod a lámpákat és hogy Kéthelyen vagy csak adott oldalon okádja a füstöt a kidörrent ö.

Fenti társítási módszert alkalmazod a vehicles.ide fájlal is.
Nevet keres számsort átír.
Példámban nem klappolt a nebula, ezen számsora, ezért átírtam "10, 0, 0, -1, 0.6, 0.6. 0" -ra.

És megszűnt a rés a kerekek és a talaj között. és a kerékméret optimálissá vált.Ilyenkor beparkolok a gariba,mentek és addig variálom ezen számsort amíg el nem érem a kívánt eredményt.

Társítod a carcols.dat-ot is mely szintén a data mappában szerepel.
Van amikor új szint kell bevinned tedd a readme alapján.

PL:255,0,0 # 127 pure red.
end
Elolvasod a színek listáját mindegyiknek van #el ellátott kódszáma.Gyakorlatilag ha jól variálsz, olyan színekben fog pompázni vasad amilyet kívánsz.

Valamikor carmods.dat is szerepel az olvasselben. Azt sosem írom át.

Jó tanács: Miután telepítettél egy vagy két autót. Végezz töredezettségmentesítést és indítsd újra a gépet. Ha terrás a meghajtód így jártál
Előnye: Nem dobál ki töltés közben vagy küldetés közben az asztalra. Nem kell Crash fix pathal és crackel bajlódni.

Megjegyzés fórumban olvastam hogy valaki csak a dff,txd fájlokat cseréli ki IMG-vel.Tapasztalatom szerint nem minden esetben járható út ha egy letöltés dff,txd fájljait átnevezted és nem azon autót cseréled le amelyet letöltésed eredetileg felül irt volna.De volt rá példa hogy akkor sem volt 100as az eredmény ha nem neveztem át a letöltésemet.

Szeretnélek benneteket meggyőzni arról hogy érdemes a tulajdonságok beállítására időt fordítani.Hiszen ha kellőképpen gyakorlott vagy 10percnél nem tart tovább egy autót úgy "a forgalomba helyezni" hogy elégedett légy a végeredménnyel.
Ha csak dff,txd fájlokat cserélsz a leggyakrabban előforduló hibák:
1.: Vechiles.ide miért fontos. kerékméret túl kicsi vagy túl nagy lesz. Az autó vagy felnivel az útban vagy az út fölött "lebeg". Ezt a gumi és út közti rés effektusnak hívom.
2.: Handling.cfg szerepeondjuk a peren helyére beraktál egy 2005ös dodge chargert de nem írtad át a handling.cfgét.A rugózása instabil és hogy néz ki hogy a játék egyik leglassabb autója egy izomautó bőrében.
Plusz aki odafigyel olyanokra is plAmellett hogy megkapod a plusz lóerőket és a rugózás is passzol) mindkét oldalon füstöljön a kipufogó a hátsó és első lámpák a helyükön világítsanak.Illetve volt eset rá hogy a kézifék állandóan fogott mert nem írtam át a handling.cfgét.

3.:carcols.dat.: Pl telepítetted a Hazárd megye Lordjaiból jól ismert Lee Tábornokot (69-es Dodge Charger).Őszintén? Hogy néz az ki szürke színben?

A döntés a tiétek!

Javította: Hasbal


Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára