GTA Chinatown Wars - minijátékok

Szerző: Mag!cMate
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

A játék során jónéhány minijátékkal találkozhatunk. Ezekből szeretnék párat felsorolni.

Autók beindítása
Ha pl. egy parkolóban próbálunk meg elkötni egy autót, be tudunk szállni, de mivel nincs kulcsunk hozzá, valahogy be kéne indítani a motorját. Erre 3-féle mód van:
A) Egy csavarhúzót kell bedugni a zárba, majd addig forgatni, amíg az autó be nem indul.
B) Egy fedőlap 4 csavarjának eltávolítása után a sárga és zöld drótot kell összetekerni.
C) A panel felnyitása után kell PDA-nkat a fedélzeti számítógéphez csatlakoztatni. A PDA egy 4-jegyű kódot fog generálni, amit a gépbe kell bepötyögni.
(Megjegyzés: a legtöbb autóban van riasztó, tehát a fent felsorolt módok egyikét minél előbb kell elvégeznünk, nehogy körözést kapjunk.)

"Kukabúvárkodás"
Liberty City-ben többfelé lehet találni zöld, vagy piros konténereket. Miután odamentünk egyhez, nyissuk fel a tetejét, és kezdjük el kidobálni a szemeteszsákokat. Végül vegyük ki a talált tárgyat.
(Megjegyzés: A piros konténerek fegyvert, a zöldek egyéb hasznos tárgyakat rejtenek pl. kaja, pénz, drog.
A zsákok kidobálása során csótányok másznak ki a konténerből. Ezeket összenyomhatjuk, aminek a számát a statisztikákban megnézhetjük.)

Kaparós sorsjegyek
A városban sok helyen vehetünk kaparós sorsjegyet. Menjünk be egy ilyen boltba (kék nyíl és feltűnő cégér jelzi ezek helyét), válasszuk ki a nekünk megfelelőt, majd fizessük ki (tegyük a kasszához). Ezután kell "lekaparnunk" a szimbólumokat fedő szürke részeket. Ha 3 ugyanolyan szimbólum bukkan elő, nyertünk. Nyerhetünk kaját pl. a Burger Shot-os sorsjeggyel, fegyvert/páncélt az Ammu-Nation-ossal, vagy akár házat is az "I'm Rich"-el.

Mesterlövész puska (Sniper Rifle) összeszerelése
A minijátékkal (és a fegyverrel is) mindössze 2 küldetésben és a Liberty City Gun Club-ban találkozhatunk. A fegyver részeit tartalmazó táska felnyitása után kirajzolódik a puska körvonala, oda kell összerakni.

Tetoválás
Először a "Recruitment Drive" küldetésben lesz lehetőségünk tetoválni. A minta szürkén látszik, amit át kell rajzolni. Később mellékküldetésként végezhetjük ezt a tevékenységet, ami szükséges a játék 100%-osra való teljesítéséhez. Az egyik tetoválószalon az első mentőhelyünk mögött, a másik pedig a Lower Easton-i házunktól délre található.

Molotov-koktélok készítése
Ha sok embert kell kiirtani, hasznos lehet ez a fegyver, érdemes minél többet beszerezni belőle. Ehhez pedig el kell menni egy benzinkúthoz, ki kell választani a benzin mennyiségét (=tehát mennyi Molotov-koktélt akarunk csinálni), meg kell tölteni az üvegeket az üzemanyaggal, végül egy rongyot kell belenyomni.
(Megjegyzés: eldobható fegyverből maximum 99 lehet nálunk.)

Fizetés a hídnál
Némelyik hídnál fizetni kell, mielőtt átmehetünk rajta (kék nyilak jelzik ezek helyét). Ehhez meg kell állni a kapuknál, majd némi aprót (~5$) kell a kosárba dobni. Ha ezt nem tesszük meg, körözést kaphatunk.
(Megjegyzés: ez a minijáték a PSP-verzióból kimaradt.)

Menekülés a vízbe esett kocsiból
Ha valamilyen okból a vízbe estünk (a játék is ezzel kezdődik), a szélvédőre célzott 4-5 ütéssel kiszabadulhatunk a kocsiból. Ha nem, hát megfulladunk.

Bomba beszerelése a kocsikba
Liberty City-ben mindössze egy olyan műhely van (North Holland-ben található), amelyben kocsinkat egy bombával "tuningolhatjuk" fel. De ezt a műveletet nekünk kell elvégeznünk, méghozzá így: Miután bejártunk a garázsba/műhelybe, tegyük a bombát a kocsira. Most csatlakoztassuk az akkuumlátorral és a gyújtással(?). Végül fordítsuk el a kis kapcsolót a bombán. Aktiválásához a kézhez kapott kis detonátort kell megnyomni. (Lehetőleg ne akkor, amikor a kocsiban vagyunk! )

Bombák élesítése
Néhány küldetésben (Pl. "The Wages of Hsin") épületeket/autókat kell felrobbantanunk, amelyekhez az "anyagot" megbízóink biztosítják. Ha odaértünk a megfelelő helyre, a bomba "lejátssza" az élesítéshez szükséges gombok kombinációját. Ezt kell elismételni a megfelelő sorrendben.

Elektronikus zárak feltörése
A "Warehouse Raid" című mellékküldetésben mindig így kell bejutni a drogszállító furgonért. A panel "szétverése" után két két drótot kell összetekerni, és a kapu nyitva áll előttünk.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára