GTA V: Irány London?

  • Hasbal
  • 2010-03-29 20:27:21
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Érdekes kezdeményezéssel állt a brit kormány, mellyel a helyi tehetségeket akarnák megragadni maguknak. Adókedvezmény járna azért, ha egy olyan művet készítenének - ami akár játék is lehet, mely segít megőrizni a brit kultúrát.
A GTA epizódokért a Rockstar North felel, melynek székhelye Edinburgh-ban van. Tehát Dan Houser és a csapat többi tagja angolnak minősül, és kedvenc sorozatunk elég összetett ahhoz, hogy egy Londonban játszódó történethez kapcsolódóan bemutassa a város dolgait. Egyrészt a részletes kidolgozottsággal, másrészt a játékban is elérhető rendezvények miatt; mint például a színházi előadások, melyeket már a GTA IV-ben is láthattunk. Ha fejlesztők visszatérnének a franchise első epizódjához kapcsolódó mellékepizód helyszínére, akkor most itt az alkalom, amit lehet hogy ki is használnak majd.

Persze nem ilyen egyszerű a dolog. A kultúra megőrzése jó dolog, de kérdés, hogy a brit kormány mennyire venné szívén a bűnözésről szóló játék megjelenését, illetve hogy akció meddig érvényes, hiszen egy fő rész elkészítése éveket igényel, és tény, hogy mostanában a Rockstar Games-nek nem sikerült a megadott határidőt betartani. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy eleddig a fejlesztők akarva vagy akaratlanul megőriztek egy sémát, mely szerint váltakoztak a hideg, esős betondzsungelek és a napsütötte tengerpartok. A GTA IV feelingje után kérdéses, hogy mennyire varázsolná el a rajongókat egy újabb északon fekvő város, még ha az egy másik kontinensen is fekszik.
  « vissza a főoldalra