Stuntolási alapok

Szerző: bali1000 , Stunter Gabe , Gege ...
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Stuntolási alapok:

Wheelie
Egész egyszerü. csak fel kell emelned a moci elejét és kész is.

Stoppie
Itt csak annyit kell tenned hogy ha elég gyorsan mész, akkor nyomsz egy kéziféket és előre hajolsz.

Stoppie Faggio-val
Ugyan az mint az előző csak itt ha fel emelkedett kb 45° os szögben a hátsókerék akkor elengeded a kéziféket és lent tartod a gázt és az előrehajolást. ha jól csinálod akkor bármien messzire elmehecc úgy hogy "nem csinálsz semmit"

Stoppie Sanchez-el
Ezt nem úgy kell ahogy az előbbiekben leírtam. Végülis lehet úgy is de azzal nem mész sokra. Úgy lehet hatásosan és látványosan Stoppie zni Shnacez el hogy rámész valami ugratóra és amikor épp odaérsz az ugratóhoz akkor felrántod. amikor még a levegőben vagy próbáld meg úgy irányítani a mocit hogy a földetérésnél kb 45° os szögben legyen az első kerék a földhöz.
amikor földetérsz akkor elvileg be kéne akadni az elsőkeréknek a földbe. és ha jól csináltad akkor látványosan forogni is tucc ha nyomod valameik irányba a kanyarodást.

Stoppie Freeway-el
Ugyan az mint a shanchez-nél, csak itt egy nehezzebb járművel van dolgunk, így más lesz a súlyeloszlás.

Krail
Rámész egy ugratóra és elkezded nyomni valameik irányba és hátrahúzod a mocit. Ennyi lenne.

Cork
Ugyan az mint a Krail csak itt az előre hajolást kell nyomni

Cork Finnallgiht módszerrel
ezt akkor érdemes alkalmazni ha az ugrató nem dob meg eléggé. úgy kell csinálni hogy az ugrató előtt egy kicsivel felemeled 1 picit a moci elejét
és amikor pont odaérsz a rámpához akkor hortelen lenyomod az elejét. a többit már tudod

Lean Foward
Ez a legegyszerübb de sajnos nem sokan használják a magyarok közül (nem sértésnek mondom). Miközben nyomod tövig gázt csak nyomogatni kell az előrehajolás gombot, lehetőleg jó gyorsan.

RAD Speed Method
Egy kicsit felgyorsulsz és felrántod egykerékre a mocit aggyira hogy pont leírjen a hátulja és szikrázzon. De vigyázz mert könnyen el eshecc ha túlhozod! Szal ha felhúztad akkor elkezded nyomogatni ez előrehajolást és lám! Igen csak nagy sebességre thecc szert. Elég sokszor előfordul hogy
a felhúzás után nem marad úgy a moci de nyugi... csak vissza kell húzni.

Wall bump
Szerezz valamennyi speed et. húzd fel a mocit kb 45° os szögbe és tarcsd így amíg a falhoz nem érsz. ott egy nagyon kicsit még felhúzod. és kész is

Grind
Odamész egy korláthoz/kerítéshez úgy hogy párhozamosan legyél vele. elindulsz és felhúzod az első kereket, miután az elsőkerék magasabban van mint a grind akkor ráfordulsz. Ilyenkor elég gyakori hogy ki akar fordulni a moci. ezen úgy segíthetünk hogy a jobbra/ballra nyilakkal korrigálsz.
arra is kell figyelni hogy a moci egyensúlyba legyen. ezt úgy érhettyük el hogy az előre hajolás és a hátrahúzás gombokkal egyensúlyozunk.

Wallride
Ez már egy kicsit bonyolultabb. itt előszőr is keresned kell egy falat ami íves ( a legjobb ami VC ben található az a repülőtér épületének a homlokzata) Elindulsz a fal felé kb 15-20° os szögben és felhúzott elsőkerékkel (az első kereket nem kell túlságosan felhúzni). Amikor odaérsz a falhoz akkor kezd el nyomni fojamatosan az előrehajolá gombot és kezgy el kanyarodni a fel felé. elvileg a moci fent marad a falon és neked csak a gázt kell nyomnod.

Vallclimb
Előszőr is szerezz egy 100% save game-t amiben tejjesítve van a taxis küldetés. ilyenkor megkapod a hidraulikát. ezt lehet sok jó dologra felhasználni. Mint pl a Bhoost. ezt úgy tudod megcsinálni hogy egy fal mellett mész és egy kicsit elkanyarocc a faltól és hirtelen rá. ilyenkor kell nyomni a hidraulika gombot. és ha pont fel mész a falra akkor nincs más dolgod csak annyi hogy ész nélkül nyomogatod a hidraulika gombot. A taxi megtapad a falon és a hirdraulika egyre csak löki fel a levelőbe. Akár 500 ft magasba is repülhetsz vele.

szerző: Denny

Landgrab
Pattanj motorra (mindegy melyikre), gyorsulj fel és hajts neki egy szilárd tárgynak.
Ez lehet fal, fa, bármi, ami nem mozdul el ha nekimész.
Abban a pillanatban, hogy nekimész a tárgynak nyomkodd veszettül a le/fel szálló gombot.
Kb. úgy fog kinézni, hogy a motor kifordul alólad, de mielőtt leesnél, vagy leszállnál róla újrafogod.
Érdemes az első kereket megemelni nagyobb sebesség esetén, mivel a kereket már nem tudod egy bizonyos pontnál feljebb emelni (nem is szükséges), de a motor könnyebben veszi az ütődést.

Airgrab
Hasonló módszerrel csapódj neki egy kerítésnek (jó hely a gyakorlásra az El Swanko ház kerítése), és az utolsó pillanatban nyomkodd a le/fel szálló gombot.
Mind a két módszer gyakorlást igényel, de marha jól mutat egy filmben.

Sudden Stop In Air (S.S.I.A.)
Keríts egy taxit és csináld meg a "Wallclimb" módszert.
Függetlenül a magasságodtól ha a kocsi az oldalára fordult a levegőben, nyomd meg a ki/be szállás gombját.
A kocsi a levegőben hirtelen megáll, és a játékos a kocsi oldalán áll majd.
Ilyenkor az autó olyan, mintha valami szilárdon állnál, szóval sétálj, lövöldözz kedvedre.

Szerző - Stunter Gabe

Sudden Stop In Air (S.S.I.A.) with PCJ
Ugyanez a módszer PCJ600 motorral is kivitelezhető, ehhez egy corkot kell csinálnod, és mikor vízszintesen áll a moci, nyomd meg a ki/be szállás gombot. Elég nehéz összehozni, de nagyon lol.

Hit Heli Method (HHM)
Szerezz egy helikoptert, és parkold le a kiválasztott tetőn úgy, hogy a farok rész kilógjon a levegőbe. Ezután egy taxival wallclimbolj fel, úgy hogy nekimenj a helikopter farkának, így hátra fog repülni a taxi. Elég nehéz megcsinálni, de ütős trükk.

Szerző - Gege

Nose pick

Ha már elég tapasztalatot szereztél CJ-nek a biciklizéshez akkor érdemes ezzel megpróbálkozni. A GlenParkbal lévő gördeszka pálya a legalkalmasabb a figura gyakorlására. Lényegében a park medencéjéből indulunk. Tekerjük meg a kerót, hogy nagy sebességet érjünk el, megcélozva a medence valamelyik peremét.
Mikor a medence peremének ívébe érünk, egy picit tapossuk meg a hátsóféket, hagyjuk felkúszni a bringát a perem tetejére, és mielőtt tullendülnénk azon bukjunk előre és nyomjuk tövig az elsőféket. Láss csodát, hasonlít egy cseppet a Davemirához
Nem nehéz csak gyakorolni kell, de mutatós figura...

By.: MT.

Airflip

Először is be kell szerzned valamilyen motort, én az NRG-500-at ajánlom. Menj el vele a deszkás pályára és hajts bele a medencébe. Menj el a medence valamelyik szélébe, majd fordulj meg és tőgázból száguldj neki a medence egy távolabb eső pereme felé, ha jobb gyorsulást akarsz kapd fel a moci elejét majd ugrass fel a peremen ha már a levegőben vagy ismét emeld meg az elejét nyomd a fordulás gombot valamelyik irányba, és pörögj a levegőben. Ha már közel vagy földhöz állítsd úgy a motort hogy az első kerék felől érjen földet. Ha jól csináltad szert tehetsz egy kis pénzre, de vigyázz a földetéréssel, mert könnyen eleshetsz és a mocid is komolyabban megsérülhet.

Szerző:K. KristófNo Ramp Jump(NRJ)

Na aszonja kerítünk egy NRG-500-ast vagy egy rendőrmocit.ugye nannak olyan helyek Las Venturasban ahol a főút mellett van egy nem is magas de nem is alacsony ház és vele szemben egy hosszú út.Na odamyegyünk valamelyik ilyenhez és elmegyük a vele szembe lévő utca végére.Elindulunk és felhúzzuk a moci elejét és így tarjtuk míg a sövényhez nem érünk ekkor pont a sövény felett picit lenyomjuk az elejét (ugye nem kell modani hogy ekkor már nagyon gyorsak vagyunk)és így ha jól csihnáltuk felugrunk a ház tetejére.Hát ennyi lett volna egy kicsit nehéz de meg lehet tanulni ,ég ha jó pá motoronk is robban fel.


Quad Suersault

Na! Szerezz egy Quadot mennyél égy olyan helyre ahol a quad első 2 kereke feltudd menni valamire 45°-ban kb. Mondjuk a gördeszka pálya keritése melleti "szilárd bokorra" , és ha meg vagy menj hátra (közben tartsad a quad eljét felemelve) nyomd meg a féket és miközben gurul hátra szó szerint nem a kerekén hanem CJ hátán akkor nyomd a hátr hajolást és amikó fel érkezett megint 4 kerékre tartsd a lendületet és megint hajols hátra! Így el lehet szórakozni. DE VIGÁZZ! HOGYHA SOKOT CSINÁLLOD AKKÓ ELKEZZD FÜSTÖLNI VAGY AKÁR FELROBBAN! ÉS HA LEHET SOKAT TUDJON A QUADRŐL (jártas legyen) !
Jó bukfencezést!

Szerző - gv

Sprint

Ez az alapja a bicajozásnak: ülj bringára és nyomkodd a W-t (vagy amire neked be van állítva a normál pedálozás) 1mp-kén kb. 2-szer és az emberkénk nekifeszik és eszeveszettül elkezd tekerni. De ezzel ugyanúgy elfáradhatunk mint a gyalogos sprinttel.

Szerző:K Kristóf

És még valami, aki még nem tudná

Jump on plants XD

Keresel, egy ilyen füves kerítést (mármint kis kerítés, csak fűből van, ilyen pl a las venturasi főúton a két rész elválasztó kerítése XD), jó messziről nekiindulsz, mikor már majdnem ugrassz emeld fel az első kereked (ne teljesen) és ugorj rajta. Ilyenkor nagyot ugrik róla XD

Szerkeztve by Sand.Wraith (shark)

Simple Back:

Érdekes, hogy ezt még senki nem írta ide, pedig igen ismert és egyszerű bicaj trükk. Na mindegy... Szóval, szezel egy biciklit (a legjobb a Mountine Bike) és elmész egy enyhén lejtős helyre. Ha ott vagy fordulj a lejtőnek háttal és figyelj arra hogy a stunt elött a bicaj ne induljon el, tehát maradj állóhelyzetben. Ugorj eggyet (kicsit) és a levegőben döntsd előre a bike-ot és tartsd is úgy, ekkor a lejtő felé kezdessz gurulni, csak az első kerekeden állva.

A Manual Back csak annyiban külömbözik, hogy itt alacsonyabban van a bicikli hátúlja, így CJ (majdnem) eléri a talajt és hajtja hátrafele a bicajt. Ez kicsitt gyartábban néz ki, de összehozni nehéz.

Szerző TaLeTy:

Ez most a VC-ről fog szólni,

Sajátos Módszerem bumpra

RAD Method és Lean Foward kombójával ér el egy jó erős sebességet, és a bump előtt kezdd el húzni az első kereket, majd kissé fékezz be, ez általában többször bejön mint a sima orr lerakós módszer, és a bump magasságát is növeli (elég kicsit növel de mind1) ezt használom sok kiseb bumphoz.És ez az a mód ami Sanchezzel is nyugodt szívvel kipróbálható, sőt ha ügyes vagy még nagyobbat is dob rajtad az ugrató, ha ezt cork-al kombinálod a magassággal együtt a távolságot is növeled.
Néha még freeway-jel is ügyesen megoldhatod. Ilyen stuntok nagy része szép és ezzel a módszerrel ha kicsit babrás is, könyen landolhatod. Remélem segítségére válik az újoncoknak.

Bence16:

wallride tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=ORWGZG38vBA&feature=channel

bump tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=kLceVMBfz0U&feature=related

Köszönet TrYp-nek

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára